Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

XLO – fontos a jó névválasztás, de azért a vásárlók okosak

Újra itt az OLX? Nem, ez XLO, és nincs köze hozzájuk.
Bizonyára emlékszik még az olvasó, hogy néhány éve mekkora küzdelem volt a legnagyobb hazai apróhirdetési oldal címéért, a Jófogás és az OLX között. A végeredményt tudjuk, az OLX kivonult Magyarországon az apróhirdetési piacról. Egy hasonló nevű cég viszont visszatért, webáruház formájában, az XLO, de nincs köze az OLX-hez.

Az áruházuk szlogenje, hogy jó termékek, jó áron, megspékelve azzal, hogy nagyon odafigyelnek a termékek támogatására. Ezen felül gyorsak, és olyan dolgokban is tudnak segíteni a vásárlóknak, hogy a webshopban nem lévő termékeket is be tudják szerezni. Az XLO nem az fajta óriási webáruház, ahol kis túlzással mindent lehet kapni, hanem pár területre fókuszál. A számítástechnika az egyik, itt a laptopok, hagyományos asztali személyi számítógépek és a szokásos kiegészítők vannak műsoron. A táblagépek, mobiltelefonok és kiegészítőik is színesítik a palettát. Kaphatók még navigációs készülékek, multimédiás eszközök, a sort zárják a háztartási gépek, holmik.

A választék leírva jól hangzik, a gondot az jelenti, hogy a kínálat korántsem akkora, amekkora lehetne. A webáruház a mobiloknál hét oldalon listázza a készülékeket, a készlet még elfogadható, de az a választék, ami máshol elérhető, az a XLO-nél nincs meg. Ez más területeken is megfigyelhető.

Üdítő dolog, hogy a hagyományos - a divatból lassan kimenő - személyi számítógépeket is árul a webáruház, ott szinte egy kézen megszámolható a gépek száma. A gyártókból is csak pár darab van, koránt sem akkora a kínálat, amely a piacon látható. Ez úgy látszik trend, mert a táblagépeknél és a laptopoknál is hasonló a helyzet.

A kínálat legjobb dolgai nem ezen a téren találhatók, hanem a féláras termékeknél, és a felnőtt részlegen.

Külön kiemelték a féláras holmikat, ez az a tér, ahol az alkalmi vételekre vadászók kiélhetik magukat, és nézelődhetnek a jobbnál jobb ajánlatok között. Közöttük van a műanyag varjú, amely elviekben elriasztja a galambokat, amelyek az ürülékükkel összepiszkítanak mindent.

A legjobb rész persze a 18-as karikával őrzött terület, ahova csak akkor enged be a rendszer, ha elmúlt a felhasználó 18 éves. Ezen a téren egy tétel azonnal megdobogtatja a 40 év fölöttiek szívét: a vetkőző hölgyes toll. Aki fiatal, az nem tudja, hogy anno mekkora menőségnek számított, hogy a tollat megfordítva a benne lévő hölgy ruhája lehullt. Mivel az eltelt idő alatt sokat változott a világ, ennek a kultikus írószerszámnak elkészült a férfi verziója, úgy hogy a feminista mozgalmaknak nem szükséges beperelniük a gyártót. A választék sikamlósabb részeire nem térünk ki, akadnak gyöngyszemek, azaz golyók.
Példának ott van a csajos bulik kedvence, a férfi nemi szerv alakú kólás gumicukorka. Méretben nagyobb nála a hat centi hosszú, 1,8 centi vastag mini örömszerző készülék, hölgyeknek. Ennek különlegessége, hogy remekül lehet szállítani, mert kis helyen elfér. Hogy mennyire trendi dolog, mutatja, hogy a Szürke ötven árnyalata márkanéven fut, és persze a doboza is elegáns szürke... A fő vételi előnye a pár ezer forintba kerülő kütyünek, hogy három gombelemmel működik, de hatot adnak hozzá!