Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Webáruházak – A zöld hullám lovasa

Bemutatjuk a Zerohero webáruházat.
Az úttörők helyzete nem könnyű, hazánk a környezettudatosság terén rendesen el van maradva a fejlett nyugattól. Ezen a téren csak egy szűk rétegre számíthat az, aki 500 forintért árul fém szívószálat, vagy harminc nap alatt lebomló búzakorpából készült evőeszközt és tányért.

A környezetvédelem érdekes téma, időről időre a média előveszi, és előszeretettel riogatja vele a polgárokat. Ha az idősebbek visszaemlékeznek,
az 1980-as években a savas esőktől való félelmet sulykolták az emberekbe. Pár éve sláger a globális felmelegedés, ennek riasztó jelképe lett a csont sovány jegesmedve az úszó jégtáblán.

Az utóbbi hónapokban a média igen jól felkapta a tengereket ellepő nejlonzacskókat, műanyag szemeteket, halászhálókat, és az ellenük indított harcot.
Ide tartozik a műanyag szívószálak elleni küzdelem is, amely szintén mostanában került a figyelem középpontjába.

Ebbe a környezetbe jól illik a Zerohero webáruház, amelynél a környezettudatos termékek kerültek a középpontba.

Vevőkör


Sajnos ez a terület talán szűk, a vásárlók, megrendelők többsége nagy valószínűséggel multinacionális vállalatok, vagy hazai cégek, akik könnyedén meg tudják engedni maguknak,
hogy a filléres műanyag termékek helyett, 1250 forintért vásároljanak tíz darabos, búzakorpából készült, egyszer használatos tányérokat, amelyek az étkezést követően egy hónap alatt nyomtalanul eltűnnek, mert lebomlanak.

A kissé körülményesen tárolható eszközökkel jól lehet demonstrálni sajtótájékoztatón, céges rendezvényen vagy egy szülinapi partin, hogy a rendező tehetős, és odafigyel a környezetére.

A választék


A termékkör a felhasználási területekre bomlik, a fürdőszoba részlegen található szájápolás, az intim higiénia, az arcápolás és a Hydrophil termékcsalád. Az útravalóban pedig ott az étkezéshez használt holmik, amelyet a kiegészítenek a kulacsok, a rágók és a fém szívószálak. A konyha menü gyakorlatilag ismétli az útravalónak az étkezési termékeit, a sort az adományozás zárja, ahol a 4ocean elnevezésű karkötőket lehet megvásárolni.

Érdekességek


Az oldalhoz tartozik egy blog is, ahol a témába vágó írásokat találni. Az egyik a bambuszt és annak "termesztését" járja körül, ez nem a véletlen műve, ugyanis kapható a szájápolás részlegben
fogkefe, amelynek a szára elbomló, komposztálható bambuszból készül.

A nyélbe építve pedig a Nylon 6 lenevezésű, kevésbé károsító műanyagból készülő sörtéket találni.

Az 1250 forintos zöld fogkeféről át lehet jól kötni a rendezvényeken, esetleg otthon is használható tányérokra és evőeszközökre.
Ezen barna színű eszközökben közös, hogy búzakorpából készültek, a használat után pedig lebomlanak, kereken egy hónap múlva.

Aki kalandvágyóbb az meg is eheti, mert a tányért el is lehet fogyasztani az étkezést követően...

A környezetbarátságnak azért ára van, ugyanis a tíz darabos szett 1350 Ft-ba kerül a mély és az ovális tányéroknál, a lapos 1250 forintos árcédulával fut.